DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Cruz, Suraj en Willem Nederlands Estafette Kampioen

terug
Cruz, Suraj en Willem zijn Nederlands Estafette Kampioen geworden met de jongens junioren 1-2 van startgemeenschap Team Noord-Holland (een samenwerking met KZC en ZV De Zaan).
Ze hebben alle estafettes gewonnen, behalve de rugslagestafette en waren in totaal ruim 4 seconden sneller dan de nummer 2.
Wat een puike prestatie van onze talenten!!!

Van links naar rechts in het water: Giovanni, Rens, Cruz, Willem, Suraj en Sven.

De ochtend begon met de 4x50m rugslag. Cruz deed daar mee en het team werd 3e op 4 seconden van de nummer 1. Kort daarna mochten ze aantreden op de 4x50m schoolslag. Het team (met Cruz en Suraj in de gelederen) wonnen met ruim 4 seconden verschil en meteen stonden ze in het klassement op nummer 1!!!

Na de pauze kwam de 4x50m vrije slag. Willem en Suraj deden mee en het team won met ruim 1 seconde verschil. Als laatste was daar de 4x50m wisselslag estafette. Willem nam de vlinderslag voor zijn rekening en Suraj de vrije slag. Dit was de spannendste estafette van de dag en Suraj zwom hem naar huis. De ontknoping van deze estafette was spannend, maar ze wonnen en dat gaf extra glans aan de overwinning in het eindklassement.....


Van links naar rechts op het podium: Rens, Willem, Giovanni, Cruz, Suraj en Sven.
Vanmiddag mogen Jeffrey en Rik met de heren senioren aan de bak tegen de top van Nederland.

In de middag waren de senioren aan de beurt bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen. Voor DWT kwamen Rik en Jeffrey in actie in het team van Noord-Holland startgemeenschap. Ze haalden mooie plaatsen op drie estafettes (15de, 15de en 16de), maar werden helaas gediskwalificeerd op 2 andere estafettes. Hierdoor eindigden ze in totaal op de 18de plaats. Jammer, maar niet slecht. Er is genoeg progressie voor volgend seizoen!!!


Foto: Jeffrey 3e van rechts; Rik 4e van rechts