DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Pech voor DWT bij start Zwemcompetitie

terug
Wat ging er mis tijdens de eerste zwemcompetitie ronde van DWT, kijk snel verder voor het antwoord.

Een nieuw seizoen, een nieuwe competitie.

Vorig seizoen is de competitie niet is afgemaakt. Na 2 van de 4 rondes werd de competitie stil gelegd wegens Corona. Op zondag 4 oktober kon de nieuwe competitie starten, met alle maatregelen van dien.

We wisten als trainers dat het dit seizoen lastig zou worden voor de ploeg. Na de nieuwe indeling (DWT zit nu in de regionale A-klasse) was snel duidelijk dat we hard ons best moesten doen om in deze klasse te kunnen handhaven. De regionale A-klasse bestaat namelijk uit de oude landelijke B & C-klasse en wij kwamen uit de C. Veel van onze regiogenoten komen uit de B, dus de concurrentie is groot. Tevens hebben we na vorig seizoen afscheid genomen van enkele zwemmers en zwemsters. We stonden dus voor een immense opdracht.

Op zondagochtend 4 oktober werd de opdracht groter en groter, toen 1 voor 1 de afmeldingen binnen kwamen: 8 zwemmers met verkoudheidsklachten. Volgens het protocol mag je dan niet mee naar de wedstrijd. Het werd een hele administratieve klus voor de trainers om voor de estafettes nog invallers te vinden.

In Zaandam waren uiteindelijk 21 zwemmers, die voorafgaand aan de wedstrijd door de trainers werden toegesproken. We doen het met diegene die hier zijn en we gaan er alles uit halen!!! Dat is gelukt. Er waren dikke PR's voor Suraj, Marwa, SKye, Cihan, Roman en Thijmen. En er was slechts 1 diskwalificatie en die was voor een debutant. Er is dus heel clean gezwommen.

De trainers zijn hierom enorm trots op de ploeg. We kunnen helaas niet verhinderen dat we met deze ronde op de laatste plaats zijn geƫindigd, maar de prestaties die zijn gedaan waren super!!!