DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Eerste thuiswedstrijd met Corona protocol

terug
Op zondag 20 september organiseerde DWT een kleinschalige wedstrijd in het Boerhaavebad, lees hier hoe dat ging.

Zondag 20 september was voor DWT een spannende dag.

Wij zouden namelijk in ons eigen bad de eerste Corona-proof wedstrijd houden samen met ZV Haerlem, HPC en OEZA. De voorbereidingen waren intensiever dan anders, maar we hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan lopen. De scheidsrechter ook, die complimenteerde DWT met de voorbereidingen.

Het was de eerste wedstrijd van het landelijke junioren jeugd circuit. Binnen dat circuit mogen de junioren en jeugdleden alle afstanden zwemmen, maar om voor het klassement in aanmerking te komen moeten ze 1x een 400m zwemmen en 2x een 200m. De slag is daarbij zelf te kiezen. In totaal moeten ze 10 afstanden gezwommen hebben over 4 wedstrijden en dan komen ze in het landelijke klassement.

DWT deed mee met 12 zwemmers (Asrin, Cihan, Cruz, Defne, Marwa, Mike, Moriah, Roman, Skye, Suraj, Thijmen en Willem) in de leeftijdscateogire 12-17 jaar.

Er werd 35x gestart door DWT-ers en er waren 28 persoonlijke records. Een super goede prestatie. Helaas waren er ook een paar diskwalificaties. De trainers gaan hun best doen om daarop te trainen voor de volgende wedstrijd.

Marwa en Skye moesten de 400m vrij zwemmen en deden dat beide in een dik PR. Roman zwom op de 50m vrij dik onder de 30 seconden en bleef daarmee net Thijmen voor. Dat worden dit seizoen mooie wedstrijden tussen hen. Roman is wat meer van de korte afstanden en Thijmen van de lange afstanden.

Voor Defne en Moriah was het hun eerste "echte" wedstrijd, nadat zij vorig jaar een proefwedstrijd hadden meegedaan. Heel knap hoe zij de moeilijk rugslag(keerpunten) al proberen te doen.

Cihan, Asrin en Mike zijn al iets meer gevorderd en namen de grootste happen uit hun tijden. En de drie jongens Cruz, Sura en Willem drijven elkaar naar grote prestaties dit jaar. Zij zitten in dezelfde leeftijd en nemen het dus altijd tegen elkaar op. Dan wint die en dan wint die, het zijn mooie races.

Dagprijzen waren er voor Willem (eerste junioren 1/2), Suraj (tweede junioren 1/2) en Thijmen (derde junioren 3/4).

Wij kijken uit naar de volgende ronde op zondag 25 oktober.

Deze wedstrijd had niet plaats kunnen vinden zonder voldoende vrijwilligers. Onze dank gaat dan ook uit naar:

Bianca, Chantal, Corrie, Derya, Fedor, Florianne, Gem, Ilona, Kitha, Peter, Rik, Stephany, Thijs, Wim, Wouter en Yvette

We hopen 25 oktober weer een beroep te mogen doen op jullie........ Tot dan!!!