DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Leszwemmen

Succesvolle editie 10de DWT Vlinderslaggala

terug
Wil jij weten wie de kilometer vlinderslag heeft gewonnen? Klik hier!

Op zondag 7 januari vond de 10e editie van het DWT Vlinderslaggala plaats in Haarlem.

Een wedstrijd met voor elke leeftijdscategorie de langst toegestane afstand op de vlinderslag en wisselslag. Voor DWT namen deel: Cruz, Isaac, Jeffrey, Lucia, Marwe, Peter en Suraj.

Lucia moest voor het eerst 100m vlinderslag, Isaac de 200m vlinderslag en Marwe de 400m wisselslag. De rest had het al eens eerder gezwommen. Peter zwom zijn 9e kilometer en is daarmee vooralsnog koploper met het aantal keer 1km vlinderslag.

Veruit de grootste ploeg kwam dit jaar uit Roosendaal, Hieronymus. 

Broer Janne en zus Roos Englebert wonnen beide hun kilometer vlinderslag. 

Roos deed al voor de derde keer op rij mee en zwom een PR, waardoor zij een plekje steeg op de eeuwige ranglijst van de 1km vlinderslag dames. Ze staat nu op plaats 7 met 13:37.30.

Janne deed voor het eerst mee en haalde de eeuwige ranglijst net niet. Met zijn 13:04.44 is hij slechts een kleine 6 seconden verwijderd van de 10de tijd ooit. Hopelijk zien we hem volgende editie terug om die tijd aan te vallen.

Maar ook Max van der Spank, Tess van der Spank, Bibi de Wit en Dyenzo Roks wonnen hun leeftijdscategorie.

Het podium op de kilometer bestond naast Janne Englebert uit Tenzin Tieman (Old Dutch) en Nick Sijmons (De Amstel). De strijd om deze tweede en derde plek was tot op de laatste meter spannend. 

Bij de dames stonden naast Roos Englebert op het podium: Yara Wentink (OEZA) en Liselotte Joling (PSV). De laatsgenoemde nam haar oudste zoon mee die zich inschreef voor de 1km vlinderslag en de jongste voor de 200m vlinderslag. Als we de zwemfoto's naast elkaar leggen, zien we de overeenkomsten duidelijk.

Volgend seizoen is het vlinderslaggala op zondag 22 december 2024.