DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Team Noord-Holland 1 promoveert naar de Hoofdklasse

terug
Hoe is het afgelopen seizoen gegaan met de competitie teams van de Startgemeenschap Team Noord-Holland? Wij vertellen het u graag ...

Afgelopen seizoen heeft DWT voor het eerst meegedraaid in de competitie van de startgemeenschap. Tot vorig jaar wilden we heel graag de competitie als DWT blijven zwemmen, maar het aantal zwemmers dat daarvoor nodig is kregen wij niet meer bij elkaar. Bovendien beginnen de vriendschappen door heel de startgemeenschap te groeien en willen alle zwemmers ook graag op hun eigen niveau competitie zwemmen. 

Het eerste Team is 6de geƫindigd in de Eerste Divisie en heeft daarmee promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen. Het tweede Team heeft zijn koppositie helaas moeten afstaan aan de Aalscholver uit Almere en heeft het seizoen met de 5e plaats afgesloten. Hiermee handhaven zij zich in de regionale B-klasse.

Team 1: in dit Team deden Chantal, Cruz, Florianne, Jeffrey, Rik en Willem mee. Zij zwommen met diverse verenigingen uit Den Haag, Hoofddorp, Purmerend en Nieuwerkerk aan de IJssel.

Het seizoen begon met een knaller van een derde plaats, waarna er 2 minder goede rondes volgden. Promotie was hiermee ver uit zicht geraakt. Echter heeft de ploeg een zeer goede 4e ronde afgelegd en vond zichzelf op de 6e plaats terug. Aangezien boven hen 2 reserveteams staan (PSV 2 en Blue Marlins 2) bleek de 6e plaats voldoende voor promotie naar de Hoofdklasse.

Dat betekent dat deze ploeg volgend jaar op het allerhoogste niveau mee gaat zwemmen. Dat wordt een pittig klusje, maar de zwemmers kijken naar de confrontaties uit!!!

Gefeliciteerd aan alle zwemmers.

Team 2: in dit Team deden Isaac, Lucia, Marwe, Moriah, Rawan, Robabe, Peter, Skye, Sohaib, Suraj, Thijmen, Xavier en Zoe mee. Zij zwommen met 7 verenigingen (steeds elke wedstrijd in verschillende samenstellingen). 

Het team ging goed van start met een eerste plaats en derde plaats in de eerste twee rondes. Daarna kwam er een dramatische 3e ronde, omdat er veel zwemmers over moesten stappen naar Team 1 omdat daar veel afmeldingen waren (en er waren veel zieken). Hier werden we slechts 10e. Dat hebben we in de 4e ronde niet meer goed kunnen maken, maar wel weer gestegen en op een 5e plaats geƫindigd. Persoonlijk zijn er dit seizoen door de zwemmers grote stappen gemaakt. Dat doet de trainers erg goed. We hopen volgend jaar ene stabiel jaar te maken in de top 3.