DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Tweede competitieronde voor Team Noord-Holland

terug
DWT neemt dit seizoen deel aan de competitie in Team Noord-Holland (SG), samen met KZC en ZV De Zaan. Dit om beter gebalanceerd deel te kunnen nemen aan wedstrijden.

Het eerste team, waar Rik, Florianne, Jeffrey, Chantal, Willem en Cruz aan deelnemen moest voor de tweede ronde naar Hoofddorp. In het mooie sportcomplex Koning Willem Alexander werd er hard gestreden. Het team stond na de eerste ronde op de derde plaats van de ranglijst Eerste divisie. Florianne mocht het spits afbijten op de 100m vlinderslag en zwom met 1:06.59 haar eigen PR, NR, ER en WR aan flarden. Helaas worden deze records niet gehonoreerd op wedstrijden in de regio, maar alleen op grote kampioenschappen. Maar Florianne weet dat het erin zit!!! Super gedaan Florianne.

Ook had het team helaas 2 crucuiale diskwalificaties en zeker 4 afzeggingen, die zorgde voor wat vervangende tijden. Uiteindelijk werd het team 7de in deze ronde en staat het overall nu 5de. De strijd om het podium is echter nog niet weg, dus wensen wij het team alvast veel succes op 29 januari in Zaandam.

Het tweede team zwom hun wedstrijd thuis in het Boerhaavebad. Ook zij hadden helaas heel veel ziekmeldingen en misten hierdoor heel veel punten. Verder ook 1 diskwalificatie op een cruciale plek. Toch kregen ze het voor elkaar om met 2,5 seconde verschil op de eeerste plaats te eindigen deze ronde. In totaal staan ze ook op de eerste plek van de competitie B-klasse Regio Midwest, maar wel verder los dan na ronde 1 (30 seconden). IJselmeer moet u even niet meerekenen in het plaatje, want die uitslagen zijn nog niet binnen, maar zij kunnen niet over ons heen komen qua punten.

Mooie prestaties met dikke PR’s kwamen op naam van Suraj, Thijmen, Moriah, Xavier, Isaac en Lucia. Voor Zoe was het haar allereerste wedstrijd en ze deed het super goed.

Beide teams hebben het dus hartstikke goed gedaan en staan bovenin het klassement. Dit willen we het seizoen graag volhouden en misschien nog wel verbeteren. Hiervoor hebben we alle zwemmers nodig. Zet de volgende data dus maar vast in je agenda, want hier wil je bij zijn!!!

Ronde 3: 29 januari (Purmerend en Almere)

Ronde 4: 23 april (Purmerend en Hoofddorp)

1e plaats is voor team 1 en 2e plaats voor team 2.

Wist jij dat het logo van de startgemeenschap de drie kleuren van de drie basisverenigingen bevat: Rood van DWT, groen van ZV De Zaan en blauw van KZC.